Ik gaf mezelf een half jaar de tijd en als het niet lukte als onderneemster dan kon ik altijd weer terug in loondienst. Nu – zes maanden later – heb ik besloten dat ik absoluut door ga! Ik heb genoeg betaalde opdrachten kunnen krijgen en mijn zelfvertrouwen groeit.

Mijn vorige blog ‘Mijn eerste kwartaal als fulltime onderneemster: hoe ging het?’ veroorzaakte een piek in mijn websitebezoeken. Dus het leek me een slimme zet om van de kwartaalreview een terugkerend item te maken.

In deze blogs geef ik je een eerlijk kijkje in mijn reis als startend ondernemer:

Wat lukte er allemaal in dit kwartaal?

Dialog Group: Divi WordPress Design opdracht
Eind februari mocht ik beginnen als Divi WordPress designer bij Dialog Group. Elke week werk ik op een vaste dag aan hun website. Van het verbeteren van bestaande pagina’s tot aan het ontwerpen van compleet nieuwe pagina’s. 

Binnen de organisatie heerst een warme, toegankelijke werksfeer, waar ik me al snel op mijn gemak voelde. Ik krijg de ruimte om actief mee te denken over verbeteringen. Het allerleukste is dat ik op deze manier elke donderdag gezellige collega’s heb.

En H2 tag instellen in je tekst - 2handenvrij

Orange Funnels – Nieuw project
Nog een gelukstreffer: ik werd benaderd door de ondernemer waarvoor ik in mijn eerste kwartaal de grafische opdracht: the Frequency Keepers mocht doen. Er komt een nieuw project aan en ik mag weer meedraaien in het team! 

Quick Leads Marketing – Visuele branding
Via via, kreeg ik mijn eerste Belgische klant. Als je Kevin, de eigenaar van Quick Leads Marketing, spreekt dan straalt de positiviteit en de persoonlijke aanpak je tegemoet. Ik mag aan de slag om dit door te vertalen in zijn visuele branding. 

En H2 tag instellen in je tekst - 2handenvrij

De Koperhorst – Online presentatie
Eerder noemde ik al dat ik voor Stichting de Koperhorst aan de slag ben gegaan voor hun online presentatie. Dit kwartaal zijn we o.a. begonnen met het opknappen van de website. Denk aan nieuwe foto’s, ander lettertype, tekst redigeren en kleur. 

Wat bleek niet te werken?

Voorafgaand aan succes vindt vaak ook een aantal mislukkingen plaats. Leuk is anders, maar het hoort er nu eenmaal bij; juist dáár kun je ontwikkeling in vinden. Dit ging er allemaal niet goed: 

× Technische website onderhoud als dienst
Er is een verschil tussen websites bijhouden (wat ik nu bijvoorbeeld doe voor Dialog Group en de Koperhorst) en websites onderhouden. Dat laatste is vrij technisch en ik ben tot de conclusie gekomen dat hier mij expertise niet ligt. 

Daarom heb ik het maandelijkse onderhoud van één van mijn eerste klanten overgedragen aan Denise Nijland. We zijn een samenwerking aangegaan, waardoor ik mijn klanten via haar alsnog van technisch onderhoud kan voorzien als zij dat willen. 

× Werken aan mijn bedrijf en niet alleen in mijn bedrijf
Ik heb het deze periode zo druk gehad, dat ik niet de tijd heb gevonden om áán mijn bedrijf te werken. Ik heb geen social media posts, LinkedIn updates en blogartikelen geschreven. Ook mijn eigen website heb ik niet bijgehouden.

Wat leerde ik in deze drie maanden?

Afspraken nakomen en gestructureerd werken wordt gewaardeerd
Dit was een echte eye-opener voor mij, want blijkbaar is dat lang niet altijd vanzelfsprekend. Van diverse mensen heb ik gehoord dat ze het prettig vinden om met me samen te werken, omdat ik simpelweg doe wat ik zeg. Makkelijk scoren, zo! 

Eerst de grote stenen, dan de kleine stenen
In het begin werkte ik éérst alle mail, social media en kleine verzoekjes van anderen weg, voordat ik aan mijn hoofdtaken begon. En tussendoor kwamen er weer mailjes en verzoekjes, die ik óók eerst afwerkte. Aan het einde van de dag had ik dan weinig aan mijn hoofdtaken gedaan. Nu draai ik de volgorde om en bereik ik veel meer in een dag.

En H2 tag instellen in je tekst - 2handenvrij

Welke doelen heb ik voor het aankomende kwartaal?

Opdrachten naar tevredenheid uitvoeren
De opdrachten die ik heb wil ik uiteraard naar tevredenheid (blijven) uitvoeren, zodat ik mijn portfolio en verkregen reviews kan uitbreiden en mijn klanten optimaal kan helpen.

Een dag per week vrij plannen om áán mijn bedrijf te werken
Tot slot wil ik de aankomende drie maanden graag een halve dag per week vrij plannen om aan mijn bedrijf te werken. Ik wil mijn productaanbod bijschaven en weer actiever aan de slag met mijn zichtbaarheid online. Wellicht weer eens wat nieuwe foto’s laten maken en meer leren over de technische kant van SEO. 

Mijn ondernemersreis volgen?

Dit was mijn terugblik op het tweede kwartaal als fulltime onderneemster. Wil je mijn ondernemersreis volgen? Stuur me dan een connectieverzoek op LinkedIn of volg me op Instagram. Eens in de zoveel tijd plaats ik een update met mijn nieuwe blog artikelen of deel ik handige marketingcommunicatietips.

Werk met mij

Heb je interesse of nog een vraag over de mogelijkheden? Stuur me dan zeker even een bericht:

Daniëlle de Vries van 2handenvrij