Wanneer ik een nieuwe website bouw voor een klant kies ik er vrijwel altijd voor om met Divi te werken. Met Divi kan ik visueel gezien alle kanten op en het is voor mijn klanten makkelijk zelf bij te houden als zij dat willen na oplevering van de website. Omdat niet iedereen automatisch weet wat Divi is leg ik in dit artikel uit wat het is en waarom ik er graag mee werk. 

Wat is Divi? 

Divi is een WordPress-thema met een bijbehorende visual builder. WordPress is een CMS systeem (Content Management System) waarmee allerlei soorten websites en webshops gemaakt kunnen worden. Op het moment van schrijven is 37% van alle websites gemaakt met WordPress (bron). 

Binnen WordPress kun je kiezen voor verschillende thema’s die je met verschillende ‘builders’ kunt aanpassen naar eigen wens. Er zijn simpele thema’s, zeer uitgebreide thema’s en tal verschillende builders, zoals WPBakery en Gutenberg. Allemaal hebben ze hun voor,- en nadelen. 

Hieronder beschrijf ik waarom ik Divi zo’n fijne keuze vind en waarom ik het mijn klanten aanraad: 

Gemakkelijk kleine aanpassingen maken

Met het Divi thema kun je heel makkelijk aan de voorkant van je website (de kant die jouw bezoeker ziet) een aanpassing doen in tekst en beeld. Zo ben je niet bij elke kleine aanpassing afhankelijk van een webdeveloper. 

Met Divi is grafisch gezien bijna alles mogelijk

In tegenstelling tot de meeste WordPress-thema’s biedt het Divi-thema een enorme flexibiliteit om je website precies vorm te geven zoals je dat wilt. Je bent niet verbonden aan een vooraf vastgestelde indeling. 

Het Divi-theme is SEO geschikt

SEO staat voor Search Engine Optimalisation, oftewel: je website zo optimaliseren dat deze voldoet aan de spelregels van Google en daardoor makkelijker te vinden is voor potentiële klanten. 

Het is een populair thema, dus er zijn veel tutorials over te vinden online

Divi is een enorm populair WordPress thema dat wereldwijd gebruikt wordt. Erg fijn als je wilt opzoeken hoe je een bepaalde aanpassing kunt realiseren als je dat niet weet. Even wat in de zoekbalk van Youtube typen en er rolt meteen een helpend antwoord uit. 

Je kunt hele pagina’s of modules opslaan en met één muisklik hergebruiken

Heb je een bepaald stukje van een pagina, of gewoon een hele pagina die je graag wilt hergebruiken voor een ander deel van je website? Divi heeft de mogelijkheid om dit stukje website op te slaan in je bibliotheek en het dan met één muisklik in te kunnen laden, zonder alles opnieuw te hoeven bouwen. 

Website is makkelijk uit te breiden met e-mail lead generation en social media share buttons

Divi heeft nog iets leuks: je kunt een Divi website gemakkelijk uitbreiden met hun eigen plugins Bloom en Monarch, die ervoor zorgen dat je website nog beter converteerd, groeit en bezocht wordt d.m.v. social media share buttons en het vergaren van e-mailadressen. 

Zeer klantvriendelijke support service 24/7

Kom je ergens niet uit? Geen probleem, Divi heeft een 24/7 support service. Ik heb ze al een aantal keer benaderd en telkens word ik snel en super klantvriendelijk geholpen. 

Het is een populair thema, dus er zijn veel tutorials over te vinden online

Divi is een enorm populair WordPress thema dat wereldwijd gebruikt wordt. Erg fijn als je wilt opzoeken hoe je een bepaalde aanpassing kunt realiseren als je dat niet weet. Even wat in de zoekbalk van Youtube typen en er rolt meteen een helpend antwoord uit. 

– De nadelen van Divi

Heeft Divi dan alleen maar voordelen? Nee hoor, net als elk thema heeft ook Divi zijn nadelen. Het zijn er alleen niet veel. Om te beginnen is het lastig om een website vanuit het niets op te bouwen als je nog nooit met het thema gewerkt hebt. De ‘builder’ heeft behoorlijk veel opties en daardoor kan het behoorlijk tijdrovend zijn om aanpassingen te maken in je design als je niet weet waar je moet zoeken.

Het tweede nadeel is dat Divi niet verstrekt wordt door een Nederlands bedrijf. Dit betekent dat de support in het Engels is, wat vervelend kan zijn als je deze taal niet zo goed beheerst. De aanschaf van een Divi thema gaat per creditcard, dus wanneer je alleen met iDeal kunt betalen heb je ook een uitdaging.

Wat kost het Divi thema? 

De prijzen zijn in dollars: 89 dollar om voor één jaar gebruik te maken van het thema en 249 dollar als je voor de rest van je leven gebruik wilt maken van het thema. 

Gratis Divi thema bij aanschaf website bij 2handenvrij

Wanneer je ervoor kiest om je website aan mij uit te besteden, dan is het thema helemaal gratis. Je investeert dan in de tijd die ik erin steek om je ontwerp te maken en je volledige website te bouwen. Na oplevering heb je de vrijheid om met veel gemak zelf kleine aanpassingen te maken op je eigen website, in tekst of beeld. Ik nodig je van harte uit voor een oriënterend kennismakingsgesprek om te kijken wat je nodig hebt en hoe ik je kan helpen. 

Werk met mij

Heb je interesse of nog een vraag over de mogelijkheden? Stuur me dan zeker even een bericht:

Daniëlle de Vries van 2handenvrij