Webdesign

Morelisse 

Morelisse beeld & geluid

Morelisse is een bekend begrip in Amersfoort. Wat ooit begon als een lampenwinkel, groeide uit tot een prachtig adres voor beeld en geluid. Ik heb deze website vormgegeven toen ik voor Cherry Marketing als allround marketeer werkte. Ik ben langs geweest bij Anneke en Ramon Morelisse om met hen in gesprek te gaan over hun familiebedrijf, foto’s te maken voor de website en deze uiteindelijk ook te ontwerpen en bouwen. Het doel: een website met een warm en stijlvol karakter, die online bezoekers aanspreekt om naar de fysieke winkel te komen. 

Reactie via LinkedIn op een van mijn posts.

Quinta Bogesi webdesign portfolio 2handenvrij

Het proces

De aftrap van het project vond plaats bij Morelisse zelf. Anneke en Ramon hadden zelf al voorbeelden van website’s die ze mooi vonden, wat voor mij weer erg fijn werk. We bespraken het doel van de website, de wensen, de online branding, en heb ik alvast foto’s van de showroom gemaakt.

Mijn rol

Ik ben begonnen met het ontwerpen van de home-pagina en een selectie van de genomen foto’s. Deze heb ik teruggekoppeld aan de eigenaars van Morelisse.

Met de daaropvolgende feedback ben ik de rest van de website gaan uitbouwen, met aangeleverde content en teksten van de oude website. De geschoten en bewerkte foto’s vormden een goede basis voor de nieuwe sfeerimpressie van Morelisse.

Nadat ook deze ronde teruggekoppeld was, heb ik het productenbestand uit de oude website geëxporteerd en vervolgens weer geïmporteerd op de nieuwe website. 

De afronding

Mijn backend collega’s van Cherry Marketing hebben de oude website vervolgens overgeschreven met de nieuwe website. Na de lancering van de nieuwe website is Cherry aan de slag gegaan met de SEO optimalisatie, waardoor ook een nieuw publiek wordt aangesproken om een bezoek aan het gezellige Morelisse te brengen. 

Dit heb ik geleerd

Ik heb ervaren hoe leuk het is om met gepassioneerde ondernemers te werken, die hart voor de zaak hebben. Wederzijdse enthousiasme werkt aanstekelijk. Verder had ik nog nooit producten geëxporteerd en geïmporteerd van de ene website naar de andere. Ik was verbaasd hoe makkelijk dat ging. De belangrijkste lessen die ik uit dit project heb geleerd zijn SEO-technische lessen: afbeeldingen die je online gaat gebruiken mogen absoluut niet te zwaar zijn.

Meer projecten:

× Wat is je vraag?