De eerste maanden van mijn ondernemerschap had ik nog geen e-mailhandtekening. Ik schoof het ontwerpen en installeren van mijn handtekening steeds voor me uit. Nogal zonde; als visuele marketeer is een aansprekende e-mailhandtekening essentieel voor een professionele uitstraling. 

Jammer dat ik hier zo lang mee heb gewacht, want toen ik ermee aan de slag ging was het klusje binnen een uur geklaard. In dit artikel deel ik hoe jij dit zelf ook kunt doen met het gratis designprogramma Canva. Je hebt hier geen grafische skills voor nodig. 

Aan de slag met een template in Canva

Je kunt je eigen (zakelijke) handtekening heel makkelijk vormgeven in Canva. Uiteraard kun je zelf een ontwerp maken vanuit het niets, maar dat kost tijd. Een snellere en gemakkelijkere manier is om gebruik te maken van templates. Dit kan in deze tutorial op twee manieren:

1. Download mijn template en importeer deze in Canva. Dit doe je heel makkelijk door rechtsbovenin op de paarse button: ‘Een ontwerp maken’ te klikken en dan vervolgens op ‘Bestand importeren’. Selecteer dan de pdf die je zojuist hebt gedownload en klik het geuploade bestand aan. 

En H2 tag instellen in je tekst - 2handenvrij
En H2 tag instellen in je tekst - 2handenvrij

2. Zoek een voorgeprogrammeerde template in de bibliotheek van Canva. Zoek in de zoekbalk op de term ‘e-mailhandtekening’ en kies uit de vele standaard templates van Canva het ontwerp dat je wil gebruiken. Klik deze aan en je kan aan de slag.

En H2 tag instellen in je tekst - 2handenvrij
En H2 tag instellen in je tekst - 2handenvrij

Foto’s, tekst en kleur aanpassen

Werk je niet of weinig met Canva? Dan helpt deze onderstaande video je binnen enkele minuten met de basis, zoals het aanpassen van foto’s, tekst en hoe je een bestand kunt opslaan:

Exporteren als png

Tevreden met je ontwerp? Dan kun kun je jouw ontwerp exporteren als png of jpg. Ik raad aan om hier de vooraf ingestelde afmetingen van 400 x 200 px voor te gebruiken. Op die manier voorkom je dat je handtekening te groot wordt. 

Instellen in je e-mailprogramma

Elk e-mailprogramma werkt net weer iets anders, maar door te Googlen op: ‘e-mailhandtekening instellen + jouw e-mailprogramma’ vind je gegarandeerd een simpele uitleg over hoe je snel je e-mailhandtekening kunt instellen. 

Zodra je in het scherm zit waarin je jouw e-mailhandtekening kan plaatsen kun je het volgende doen:

Je typt je groet + naam in, zoals: 

Hartelijke groeten,
Daniëlle de Vries

Dan plaats je de afbeelding van je e-mailhandtekening, via: ‘afbeelding invoegen’

En als je wilt kun je daaronder nog tekstueel je social media kanalen toevoegen. Type het social media kanaal dat je wilt toevoegen, selecteer dat stukje tekst en d.m.v. rechtermuisklik selecteer je: ‘invoegen’ > ‘koppeling’ en dan plak je de url naar jouw social media pagina.

En H2 tag instellen in je tekst - 2handenvrij

Tip: let op kleur bij verschillende beeldschermen

Stuur altijd even een paar test mailtjes met je nieuwe e-mailhandtekening. Uiteraard om te checken of alle linkjes werken, maar ook om te bekijken hoe de kleuren eruit zien op diverse beeldschermen. Een mat scherm geeft fletse kleuren af, terwijl een glad scherm al gauw te intens is. Door te testen vind je makkelijker een kleur die op beide schermen mooi is.

En nu zelf aan de slag!

Veel plezier en succes met het ontwikkelen van je handtekening. Lukt het niet helemaal of wil je een unieke e-mailhandtekening laten ontwerpen? Ik help je graag op weg. Stuur een bericht naar: danielle@2handenvrij.nl en ik probeer binnen een werkdag te reageren.

Werk met mij

Heb je interesse of nog een vraag over de mogelijkheden? Stuur me dan zeker even een bericht:

Daniëlle de Vries van 2handenvrij