UX webdesign

Q&A Trendtool

Retail trendtool

Q&A Research and consultancy is een organisatie die alle in’s en out’s van de retail industrie volgt en daarover adviseert. Retailers hebben het doorgaans erg druk, maar hebben er ook belang bij om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen binnen hun niché. Dat begreep Frank Quix heel goed en hij liet de ‘Trendtool’ ontwikkelen. Ik mocht aan de slag als UX-designer. Doel: een gebruiksvriendelijk platform ontwerpen, dat retail ondernemers in weinig tijd op de hoogte houdt van de belangrijkste ontwikkelingen. 

Mijn rol 

In 2015 begon ik aan mijn eerste stage voor mijn HBO opleiding Communication and Multimedia Design. Voor deze stage mocht ik het logo ontwikkelen voor ‘de beste autodealer’ verkiezing. Hierna mocht ik aan de slag met dit project: het ontwerpen van de Trendtool. Samen met een developer, iemand die in code’s denkt, heb ik dit project opgepakt en is het resultaat daarvan een paar jaar gebruikt voor Q&A.

UX-design

UX-design, ookwel User Experience design, gaat over het ontwerpen van een online product dat gebruiksvriendelijk is. Hoe minder de gebruiker hoeft na te denken, hoe beter. En dan heb je ook nog de ‘voorkant’ (wat de klant ziet) en de ‘achterkant’ (wat collega’s zien die artikelen uploaden). 

Meer projecten:

× Wat is je vraag?